Maximaal 50% van het aankoopbedrag

Wat is Financial Lease?

Bij Financial Lease ben jij vanaf het eerste moment economisch eigenaar van het object. De afbetaling ervan spreid je uit over een zelf te bepalen periode. Het object wordt meteen op de balans van je bedrijf opgenomen inclusief de jaarlijkse afschrijvingen en investeringsaftrek.

Voordelen van Financial Lease

  1. Doordat de betaling van het object gespreid is, blijft er meer financiële ruimte over om gelijktijdig ook andere bedrijfsinvesteringen te kunnen doen
  2. Acceptatie ook voor starters
  3. Duidelijke maandelijkse kosten

Zaken die niets met de betaling van de aanschaf te maken hebben, zoals reparaties, banden, verzekeringen en onderhoud, zijn niet inbegrepen. DeBTW van het aanschaf bedrag betaal je bij aanvang van leasen en vraag je terug bij de eerstvolgende BTW-aangifte.

Na het voldoen van het laatste leasetermijn ben je als eigenaar vrij om te doen met je object wat je wilt, zoals het object doorverkopen.

Houderschapsbelasting is niet inbegrepen en zal apart afgeschreven worden los van het maandelijkse leasebedrag. De kosten van deze leasevorm komen op de balans van het bedrijf waarop de aanvraag gedaan zal worden. In deze vorm wordt je direct eigenaar van het object. Er kan een slottermijn ingezet worden waardoor het maandbedrag zakt en het object door middel van een resterend bedrag wordt afbetaald aan het einde van de looptijd. 

De lessee blijft  economisch eigenaar van het object. Prijzen getoond op de lease offerte zijn exclusief 21% btw. Indien een personenwagen of bedrijfswagen voldoet aan de MARGE regeling, kan er vooraf geen btw betaald worden, ook kan deze niet teruggevraagd worden.

Financial Lease met een slottermijn

Met het gebruikmaken van een slottermijn wordt er rekening gehouden met de toekomstige restwaarde van het aan te schaffen object. Over deze restwaarde (dit bedrag wordt soms door de dealer gegarandeerd) betaal je alleen rente, waardoor het maandbedrag aanzienlijk lager zal zijn.

Dit is een ideale oplossing voor bedrijven die bijvoorbeeld graag elke 2 of 3 jaar een nieuwe auto of motor willen aanschaffen met lage maandlasten.

Veelgestelde vragen over Financial Lease:

Kan ik tussentijds wisselen van object? Antwoord: Ja! Gedurende de looptijd van het Financial Leasecontract heb je de mogelijkheid om tussentijds van object te wisselen.

Hoe betaal ik aan het einde van de leaseovereenkomst de slottermijn? Antwoord: dit kan door het object te verkopen en de leasemaatschappij uit de opbrengst te voldoen of door het resterende bedrag aan de leasemaatschappij te betalen vanuit je liquiditeit.

Mogelijk gemaakt door AutoWise.nu