Land Rover 109 series 2a

11 2 1/4 METAL TOP 1961

1961
0 km
Onbekend
Overig

Specificaties

Algemeen

Merk Land Rover
Model 109 series 2a
Uitvoering 11 2 1/4 METAL TOP 1961
Carrosserie Overig
Tellerstand 0 km
Aantal deuren 5
Brandstof Overig
Transmissie Onbekend
Basiskleur Overig
Schade? Nee

Geschiedenis

BTW/Marge Marge
Bouwjaar 1961
Datum deel 1 1 jan 1961
Onderhoudsboekjes Niet opgegeven

Over deze Land Rover 109 series 2a

Land Rover 109 series 2a 11 2 1/4 METAL TOP 1961

  • Merk: Land Rover
  • Model: 109 series 2a
  • Aantal deuren: 5
  • Bouwjaar: 1961
  • Bekleding: Leder
  • Kleur interieur: zwart
  • BTW/Marge: Marge, de BTW is niet aftrekbaarDe kans is groot dat deze Land Rover series 2a uit 1961 meer van de wereld heeft gezien dan u. Deze series werd door de eerste eigenaar in Engeland besteld en eigenlijk direct door hem meegenomen naar Nigeria waar hij woonde en werkte. Daar heeft de auto eigenlijk zijn hele leven in het warme Afrikaanse klimaat rondgereden (vandaar ook uitgerust met het tropendak. In de historie vinden we zelfs een rijbewijs en alle facturen van de oorspronkelijke eerste eigenaar. De auto is in 2003 naar een Nederlandse eigenaar overgegaan die de Land Rover volledig heeft gerestaureerd. De auto is dus uitzonderlijk lang in bezit van de eerste eigenaar geweest. Hoeveel mensen doen er nu nog 42 jaar met een auto?
De carrosserie is keurig verzorgd en heeft correcte passingen. Het plaatwerk is mooi dun en het chassis is eveneens keihard en vrij van roest. De auto is tijdens de restauratie gespoten in haar originele kleurstelling en ziet er nog steeds goed verzorgd uit. De auto staat vanzelfsprekend op oerdegelijke stalen wielen die zijn voorzien van goede banden in de correcte maten. De technische staat is uitzonderlijk goed.
Het interieur verkeert in goede conditie. De stoelen zijn opnieuw bekleed tijdens de restauratie waarbij ook van de mogelijkheid gebruik is gemaakt om de stoelen opnieuw te vullen. De instrumenten en bedieningselementen zijn allen origineel en functioneren nagenoeg allemaal. Het stuur en de pook verkeren eveneens in goede en originele conditie.
De techniek is zeer eenvoudig en eigenlijk onverwoestbaar. De motor, transmissie en differentiëlen zijn allen al een keer gereviseerd en functioneren zoals het hoort. De 2.3 viercilinder motor is gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie en levert 105 pk. De auto is voorzien van inschakelbare vierwielaandrijving alsmede de difflock zoals u dat mag verwachten van een échte Land Rover. De remmen en het onderstel doen eveneens precies wat ervan mag worden verlangd en dragen bij aan het heerlijke rijkarakter van deze fraaie Land Rover. Rijden met een Land Rover 109 is onthaasten en genieten van de charme en de glimlachen die je onderweg ervaart.
Deze auto is uitzonderlijk gedocumenteerd. Alle documentatie en foto's uit de tijd die de auto in Afrika heeft doorgebracht is bij de auto bewaard gebleven. Van verzekeringsbewijs tot tijdelijk rijbewijs tot facturen van het onderhoud. Dit is een auto voor de écht Land Rover liefhebber. De auto wordt verder geleverd met een aantal mappen met daarin de bijbehorende werkplaatshandleidingen. Kortom een prachtige en zeer aantrekkelijk Land Rover 109 series 2 a die niet naar ons idee niet meer zal afschrijven. De auto hebben we zelf tenaamgesteld en pakken we met regelmaat voor ritjes rondom het dorp en het uitlaten van de honden. De auto start altijd en is nagenoeg net zo betrouwbaar als de hedendaagse auto's die in de showroom staan. Hebben we je enthousiast kunnen maken? Dan zien we je graag in onze showroom. Bel je wel even van tevoren? De kans bestaat dat de auto namelijk in onze kapschuur overnacht in plaats van de showroom.

AutoGijs
Mercuriusweg 11
9482 WK Tynaarlo
050 205 31 94
verkoop@auto-gijs.nl

Http://Www.autogijs.nl

Mogelijk gemaakt door AutoWise.nu